Waarom je (geen) grafisch ontwerper inhuurt voor je verpakking? ​

Je hebt een steengoed product! 

Top! Dat is het halve werk. Maar hoe gaat je jouw product nu in de markt zetten? Als eerste inventariseren we wie je klant is. Hierdoor krijg wij inzicht in de meest effectieve manier om jouw product aan de man te brengen. Daarbij beginnen we blanco, zonder aannames. Onderzoeken we waarom hij bij jou koopt en niet bij de concurrent. We omschrijven wie jij aan wil spreken en hoe jouw ideale klant eruitziet. Dit vatten we samen in een heldere doelgroep. Waarvan Toet Ontwerp een visuele vertaling maakt. 

En dan… het ontwerpen van de verpakking
Daar komt veel bij kijken. Zelfs een professionele grafisch ontwerper zal tegen veel vragen aanlopen waar hij geen ervaring mee heeftVoor het ontwerpen van een verpakking is meer kennis nodig dan bij het maken van een logo of huisstijl. 

Als ontwerper van verpakkingen heb je kennis van het materiaal, de verschillende druktechnieken en moet je op de hoogte zijn van de markt inclusief de wettelijke eisen. De investering in de verpakkingsaankoop is hoog en foutkosten zijn uit den boze. Zelfs wanneer de deadline voor de productie in zicht is 

Deze ervaring krijg je niet zomaar. Dit leer je door verpakkingen te bestuderen en de productietechniek te kennen. Pas dan weet je hoe een ontwerp zich gaat tonen zodra het gedrukt wordt. 

Dubbel checken
Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik de klant heb kunnen behoeden voor een kostbare fouten. Zo voorkwam ik bij een koekproducent dat het product niet goed om de verpakking paste nog voordat we starten met het ontwerp. Bij een andere klant ontdekte ik dat de aangeleverde EAN-code door een scanner niet leesbaar was.  

Het doel
Als grafisch ontwerper van verpakkingen wil ik met mijn specialisme, jou de meerwaarde bieden door mijn kennis in te zetten. Maar het belangrijkste doel is het verpakkingsontwerp realiseren waardoor jouw sales omhooggaan. Wie wil dat nu niet!? 

Kijk jij uit naar een verpakkingsontwerper die commercie, design en vlot samenwerken graag combineert? Dan maken we samen een ijzersterk verpakkingsontwerp voor jouw (vernieuwde) product.
 
 

Tips van Toet

Van idee tot een kneiter van een bestseller, met de tips van toet kom je er een stuk sneller!

Let's meet!

Ben je ervan overtuigd dat ik iets kan betekenen voor jouw merk? 
Neem contact op en dan plannen we snel een afspraak in om elkaar eens te spreken!