TipsvanToet_no5

Tip 5: Bekijk je ontwerp op de millimeter

Na voorgaande tips, ben je als het goed is al een heel eind. Plak nu het ontwerp eens op de verpakking en kijk of de lijntekening klopt met de verpakking. Ga het ontwerp verder finetunen. Vergroot, verklein of verschuif net zo lang tot je verpakking en het ontwerp één geheel vormen.

Tekst

Een ander belangrijk punt: de tekst. Controleer hoe die overkomt. Naast het feit dat het inhoudelijk correct moet zijn, wil je uiteraard een foutloze spelling. Let ook goed op hoe de afbreking van zinnen op de verpakking uitkomt en corrigeer lelijke of onjuiste afbrekingen.

Kleurcontrast

Wat ook iedereen wel kent is het onrustige effect dat bepaalde kleurcontrasten teweegbrengen. Het danseffect, zeg maar. Beoordeel of de kleurkeuze van de tekst ten opzichte van de achtergrond rustig is en prettig leest. Tot slot houd je rekening met de leesbaarheid. Niets zo vervelend als veel te kleine letters.

Stap achteruit en check je verkoopkanalen

Zet eens letterlijk wat stappen achteruit. Hoe leesbaar en herkenbaar is je product van een paar meter afstand? En op een klein online fotootje? Onderzoek op je verkoopkanalen. Komt je ontwerp online net zo sterk over als in de winkelschappen?

Dit was de laatste tip in de serie Tips van Toet – Je ontwerp onder de loep. Ik hoop dat je jezelf hebt overtroffen, met een eigen ontwerp en ik ben benieuwd naar het resultaat.

Upload jouw ontwerp!
En ik geef je vrijblijvend een professioneel adviesToeter hier je vraag!