TipsvanToet_no4

Tip 4: Geef de moed niet op!

Wacht nog even met je computer uit het raam gooien: je ontvangt dit keer namelijk een bemoedigingstip! Lang niet iedereen slaagt er gelijk in een professionele verpakking te ontwerpen. Maar geef nooit op! Troost je: geen enkele verpakking was gelijk een schot in de roos, ook niet bij de grote ontwerpers der aarde! Schuif eindeloos in je ontwerp, maak regelmatig nieuwe versies aan.

Old-school

Print de losse onderdelen van het ontwerp eens uit en leg ze op een neutrale achtergrond. Ga ook nu eens schuiven met de delen. Het lijkt nogal old-school, maar met dit knip- en plakwerk kom je tot nieuwe inzichten.

Slaap er een nachtje over

We knutselen nog even verder. Hang de verschillende opties op, en laat ze even met rust. Kijk na een paar dagen eens met een frisse blik. Meestal borrelen er dan nieuwe idee├źn en inzichten op. Ineens ontdek je dat de gebruikte foto niet echt spreekt, of dat onderdelen elkaar overlappen. Of dat er juist iets essentieels ontbreekt. Vergelijk het met een puzzel: kijken en kijken en ineens zie je waar een stukje ontbreekt.

Kom je er echt niet uit? Dan is er nu de kans om je ontwerp naar info@toetontwerp.nl te sturen. Stuur je liever een foto van het ontwerp, stuur deze dan per WhatsApp naar 06-29578222. Ik geef je telefonisch een persoonlijk en professioneel advies.

Download hier jouw GRATIS Demo-ontwerp!Toeter hier je vraag!