Over Toet Ontwerp

Je ziet het direct. Als in een ontwerp alles samenkomt. Beeld, vorm, typografie, kleur. Het klopt. Denk aan de bekende ijzersterke logo’s, aantrekkelijke merkverpakkingen of impactvolle huisstijlen.

Die ontstaan niet zomaar.

Die ontstaan door een sterke samenwerking tussen de grafisch ontwerper en de opdrachtgever. Omdat een ontwerp vaak een commercieel doel heeft. Of een maatschappelijk nut. De strategie moet weerspiegelen in het ontwerp.
En dat is nou precies wat mijn vak zo interessant maakt. Waarom ik laaiend enthousiast word van ondernemers, overheden of opdrachtgevers uit de corporate wereld, die begrijpen hoeveel impact ze kunnen maken met het juiste logo en de juiste huisstijl.

Liefde voor verpakkingen als pr

En dan wil het ook even hebben over mijn specialiteit: het ontwerpen van verpakkingen. Blikvangers in de schappen, op je webshop, op beursstands of in de groothandels. Van duurzame verpakkingen tot vernieuwde huisstijlen of een geheel nieuw ontwerp. Een van je belangrijkste pr-instrumenten.
Met een perfectionistisch oog, schets en teken ik. Stel bij en verfijn. Net zo lang tot het ultieme ontwerp er staat.

Verdieping in packaging

Naast het creëren van een sterk design verdiep ik de verschillende materialen en productiewijze. Ik mag met sinds april 2022 Verpakkingsdeskundige noemen!

Co-creatie

Dat alles doe ik samen met jou. Omdat alles valt of staat met goede communicatie over jouw bedrijf. Je identiteit en imago. Wat jij voor ogen hebt, als briefing. Zodat we samen op een lijn zitten. Qua visie, maar ook heel praktisch qua planning, randvoorwaarden en levering.

Een geoliede samenwerking, waarmee we de mooiste resultaten behalen.

En heb je een uitdaging? Zoek je naar iets bijzonders? Kom maar op.
Bel of mail me, of nog beter: kom langs op de Winterdijk in Waalwijk.

Toet Ontwerp | Paulien Olislaegers

Tijdlijn

Paulien Olislaegers werkt als zelfstandig professional in de grafische vormgeving. Na haar Bachelor’s Degree Grafisch Ontwerp aan AKV St. Joost in Den Bosch in 2008, werkte zij bij diverse organisaties als graphic designer en DTP Operator. In 2015 start zij haar eigen Grafisch Ontwerpbureau: Toet Ontwerp.

Gevestigd aan de Winterdijk in Waalwijk bouwt zij nog altijd gestaag aan een rijk portfolio met bijzondere, scherpe, opmerkelijke en verfrissende logo’s, huisstijlen en andere ontwerpen.
Neem een kijkje bij de referenties op de site. En oordeel zelf.

* Aangesloten bij BNO Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers
* Aangesloten bij VNV Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen
* Aangesloten bij NVC Nederlands Verpakkingscentrum
* Toet Ontwerp is een erkend leerbedrijf

Nog een tikkie persoonlijker?

#VNV

Paulien is aangesloten op het platform voor uitwisseling van kennis en ervaring bij  de Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) 

#De naam Toet Ontwerp

Hoe kom je aan die naam, vragen mensen me vaak. Ooit was het mijn bijnaam, omdat mensen struikelden over Paulien Olislaegers.

#Podenco

Mijn lieve, vrolijke hond Inca mag regelmatig de kantoorhond uithangen. Uiteraard breng ik haar ergens anders onder als je liever geen hond in het kantoor aantreft tijdens je bezoek.

#NVC

Als lid van het Nederlandse Verpakkingscentrum blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen  op het gebied van packaging. 

#Klimt hoog en duikt diep

Niet allen in mijn werk ga ik tot op de verpakkingsbodem. Ook tijdens vakanties wandel of fiets ik naar de bergtoppen en duik ik naar de zeebodem. 

Nog een tikkie persoonlijker?

#NVC

Als lid van het Nederlandse Verpakkingscentrum blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen  op het gebied van packaging. 

#De naam Toet Ontwerp

Hoe kom je aan die naam, vragen mensen me vaak. Ooit was het mijn bijnaam, omdat mensen struikelden over Paulien Olislaegers.

#Podenco

Mijn lieve, vrolijke hond Inca mag regelmatig de kantoorhond uithangen. Uiteraard breng ik haar ergens anders onder als je liever geen hond in het kantoor aantreft tijdens je bezoek

#Plant het voort

Toet Ontwerp steunt inniatief ‘Plant het voort’. Grafisch ontwerpers gebruiken veel papier. Ter compensatie plant ik zo’n 30 bomen per jaar. Zie ook treesforall.nl

#Stage

Ik werk regelmatig met stagiaires uit het 3e of 4e leerjaar van een grafisch lyceum. Stuur je porfolio als je ook wel in bent voor een interessante stage .

Let's meet!

Ben je ervan overtuigd dat ik iets kan betekenen voor jouw merk? 
Neem contact op en dan plannen we snel een afspraak in om elkaar eens te spreken!

Toeter hier je vraag!