ToetOntwerp_Huisstijl-Ontwerp

Huisstijl Ontwerp

Wat is een huisstijl?
Een huisstijl is niet alleen een doorvertaling van een logo. Hieronder vallen alle visuele ontwerpen en alle communicatie naar de klanten. Zowel online op de website of social media als offline op drukwerk. Je kunt een huisstijl dus zien als een set richtlijnen. Deze zorgen ervoor dat jouw bedrijf of product een eenduidige uitstraling achterlaat bij de klant.

Gericht ontwerpen
In een huisstijl wordt dus niet alleen de toepassing van het logo vastgelegd. Maar ook de wijze waarop er door medewerkers in het bedrijf naar klanten gecommuniceerd dient te worden. Op welke toon spreek je naar je klanten? Een casual kledingmerk dat zich richt op jonge vrouwen heeft een andere woordkeuze en uitstraling dan een notariskantoor waarbij zakelijkheid de boventoon voert.

Huisstijlhandboek
Alle communicatieonderdelen die van toepassing zijn voor jouw bedrijf zullen worden vastgelegd in een huisstijlhandboek. Welke lettertypes er moeten worden gebruikt en hoe het logo moet worden toegepast. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je uitingen op social media. In het huisstijlhandboek wordt ook de definitieve versie van het visitekaartje, briefpapier en envelop opgenomen. Wanneer fotografie een onderdeel is van de huisstijl kan ik dit ook vastleggen. Zoals de sfeer die de fotografie moet bevatten om aan te sluiten bij de andere communicatie uitingen. Is dit zakelijk of juist persoonlijk, speels of technisch?

Door het huisstijlhandboek structureel toe te passen ben je beter herkenbaar en weet je precies hoe klanten jouw bedrijf of product zien.
FlexPons auto ontwerp huisstijl
Alabastine_Muurglad-Rolbaar_5L-ToetOntwerp
ontwerp huisstijl power to be
ontwerp huisstijl flyer ecoom
huisstijl productfolder
huisstijl bestelformulier

Maak van je werk een merk

Huisstijl Toppers

Je kunt een huisstijl dus zo uitgebreid maken als je zelf zou willen. Maar vaak heb je niet altijd alles nodig. Stel daarom zelf jouw 'Huisstijl Topers' samen.

Verpakkingsontwerp

Een goed ontworpen verpakking speelt in op de eerst emotie van de klant, met een gerichte strategie als basis.

Social Media

Ook op sociale media is het van belang om je huisstijl eenduidig toe te passen. Toet Ontwerp weet hoe je dat doet.

Promotiemateriaal

Je kunt voor verschillende promotiedoeleinden bij Toet Ontwerp terecht. Denk aan posters of bijvoorbeeld in store, Point Of Sale (POS) uitingen.

Visual Branding

Hoe klanten jou zien heb je zelf in de hand. Een strategisch plan in combinatie met sterk beeld noemen we visual branding.Toeter hier je vraag!