ToetOntwerp_Huisstijl-Ontwerp

Huisstijl Ontwerp

Wat is een huisstijl?
Een huisstijl is niet alleen een doorvertaling van een logo. Hieronder vallen alle visuele ontwerpen en alle communicatie naar de klanten. Zowel online op de website of social media als offline op drukwerk. Je kunt een huisstijl dus zien als een set richtlijnen. Deze zorgen ervoor dat jouw bedrijf of product een eenduidige uitstraling achterlaat bij de klant.

Gericht ontwerpen
In een huisstijl wordt dus niet alleen de toepassing van het logo vastgelegd. Maar ook de wijze waarop er door medewerkers in het bedrijf naar klanten gecommuniceerd dient te worden. Op welke toon spreek je naar je klanten? Een casual kledingmerk dat zich richt op jonge vrouwen heeft een andere woordkeuze en uitstraling dan een notariskantoor waarbij zakelijkheid de boventoon voert.

Huisstijlhandboek
Alle communicatieonderdelen die van toepassing zijn voor jouw bedrijf zullen worden vastgelegd in een huisstijlhandboek. Welke lettertypes er moeten worden gebruikt en hoe het logo moet worden toegepast. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je uitingen op social media. In het huisstijlhandboek wordt ook de definitieve versie van het visitekaartje, briefpapier en envelop opgenomen. Wanneer fotografie een onderdeel is van de huisstijl kan ik dit ook vastleggen. Zoals de sfeer die de fotografie moet bevatten om aan te sluiten bij de andere communicatie uitingen. Is dit zakelijk of juist persoonlijk, speels of technisch?

Door het huisstijlhandboek structureel toe te passen ben je beter herkenbaar en weet je precies hoe klanten jouw bedrijf of product zien.
Webdesign
webdesign-branding-toetontwerp
Auto ontwerp
auto-flexpons-branding-toetontwerp
LinkedIn Blog Basis
blog-basis-branding-toetontwerp
Productfolder
productfolder-atgroep-branding-toetontwerp
Bestelformulier
bestelformulier-branding-toetontwerp
Patch ontwerp
braqeez-branding-toetontwerp

Maak van je werk een merk

Huisstijl Toppers

Je kunt een huisstijl dus zo uitgebreid maken als je zelf zou willen. Maar vaak heb je niet altijd alles nodig. Stel daarom zelf jouw 'Huisstijl Topers' samen.

Webdesign

Een website is een online visitekaartje. Maar een goede website verhoogt de conversie. Het ontwerp en de navigatie zijn daarin van groot belang.

Social Media

Ook op sociale media is het van belang om je huisstijl eenduidig toe te passen. Toet Ontwerp weet hoe je dat doet.

Huisstijl handboek

Een huisstijl gaat echt voor je werken als je deze consequent toepast. Dit stroomlijn je binnen de organisatie door middel van een handboek.

Visual Branding

Hoe klanten jou zien heb je zelf in de hand. Een strategisch plan in combinatie met sterk beeld noemen we visual branding.

Toeter hier je vraag