Logo, huisstijl en website
Maik's Schilderwerken

Een schilder die geen kwasten wilDe uitdaging

Maikel is een schilder met ruim 13 jaar ervaring. Hij zet de stap om als zelfstandig ondernemer zijn werk uit te gaan voeren. Bij een echte professional hoort dan ook een kwalitatief logo. Dat moet aan verschillende eisen voldoen, bijvoorbeeld een niet te clichématig logo. Dus geen bonte kleuren en geen kwasten, rollers, verf of iets dat met schildersmateriaal te maken heeft.

Het onderzoek

Geen schildersmateriaal sluit veel uit. Maar gelukkig staat het er meer symbool voor het schildersvakmanschap. Voor Maikel is relevant: voor wie schildert hij precies en wat is zijn meerwaarde? Hij is een huisschilder en staat voor kwaliteit. Ook vindt hij het heerlijk om (achterstallig) onderhoud op te knappen en te behandelen, zodat het er weer jaren netjes bijstaat. Je zou hem misschien wel een houtbeschermer kunnen noemen.

De oplossing

Een huisschilder heeft een strak logo nodig. Geen fragiele lijnen en krullen, want voordat je het weet ben je een kunstschilder. Uiteindelijke komen we tot een tijdloos ontwerp met een wapenschild als basis. Dit symboliseert bescherming, precies wat hij biedt met schilderwerk. Strakke lijnen. Creatief, maar niet té en een originele verwerking van zijn initialen.

De reactie

Als ik Paulien een aantal logo’s laat zien die mij aanspreken, adviseert Paulien me vooral een tijdloos logo te kiezen, dat is een stuk minder trendgevoelig. Dat leidt tot een totaal ander logo dan mijn voorbeelden, maar het is helemaal perfect. Modern, maar niet standaard. Een wapen ter bescherming van uw woning! Op basis daarvan creëerde ze een huisstijl die ik overal door kan voeren. Visitekaartjes, de website en de stickers op de auto, het ligt allemaal in het verlengde van het logo! Ik ben zeer tevreden en beveel haar diensten daarom zeker aan!

Maikel – Maik's Schilderwerken

Word jij al herkend?

Logo ontwerp

Een goed logo weerspiegelt jouw bedrijf en roept een beleving op. Met deze beleving onderscheid jij je van jouw concurrenten.

Ontwerp huisstijl

Een huisstijl is niet alleen een doorvertaling van een logo maar bevat alle visuele ontwerpen en communicatie naar de klant. Met een huisstijl zorg je ervoor dat jouw bedrijf of product een eenduidige uitstraling achterlaat bij de klant.Toeter hier je vraag!