ToetOntwerp_header_cases-AlphenaerBRIE

"Tussen alle producten in de vitrine springt ons puntje brie eruit"

De Jong Cheese - Alphenear Geitenbrie

Tussen alle producten in de vitrine springt ons puntje brie eruit

Met als corebusiness het maken van ambachtelijke geitenkaas, is familiebedrijf DeJong Cheese uit Alphen altijd bezig met innovatie en vernieuwing. Zo ontwikkelden ze een nieuw soort geitenkaas; een gesneden punt brie, uitgebracht onder hun private label Alphenaer. Bestemd voor de consumentenmarkt, hoort daar een opvallend verpakkingsontwerp bij. Arjan de Jong, CEO van DeJong Cheese, vertelt: “Via via leerde ik Paulien Olislaegers van Toet Ontwerp kennen. Ze viel op door haar goede social media posts. In de samenwerking bleek ze uiterst accuraat. Ze is duidelijk in haar communicatie en weet wat ze wil. Dat is handig, je kunt zo’n opdracht met een gerust hart bij haar neerleggen.

Eigen sausje

Een ontwerper wil natuurlijk altijd graag een eigen sausje over het ontwerp gooien. Met Paulien kwamen we tot een ontwerp, dat perfect aansluit op onze huisstijl; het landelijke karakter met de kenmerkende kerktoren, in combinatie met het Brabants bont. Dat sluit aan bij onze uitstraling en is erg goed ontvangen. Mensen vinden het heel mooi. Onlangs bezochten we een foodbeurs, waarbij de Alphenaer geitenbrie in een vitrine tussen andere producten ronddraaide. De meeste mensen pikten onze geitenbrie eruit als het beste . verpakkingsontwerp

Intellectueel eigendom

Voor DeJong Cheese was het de eerste kennismaking met een verpakkingsontwerper van buitenaf. Arjan: “Dat was in het begin wennen. Je kunt niet zomaar even binnenlopen. Maar met de huidige technologie overleg je net zo makkelijk. Paulien is een professional. In het ontwerpvoorstel neemt zij ook stelling als het om de rechten van het ontwerp gaat. Dat verraste mij, maar daar zijn we goed uitgekomen.

In de schappen

Inmiddels is het nieuwe kaasje opgenomen in het assortiment van een Duitse retailer. Hoewel het tegenwoordig steeds moeilijker is om nieuwe producten in de schappen te krijgen, is dit een goed begin voor deze geitenkaas. Wij gaan zoals altijd door met het ontwikkelen van nieuwe producten. Bij een nieuw verpakkingsontwerp is de kans groot dat ik weer aan Toet Ontwerp denk.”

DeJong Cheese is een Brabants familiebedrijf uit Alphen. Ooit begonnen in de melkvee- en geitenhouderij, startte de familie in 1995 met een eigen kaasmakerij. Met anno nu 75 man personeel, leveren ze ambachtelijk gemaakte Alphenaer kazen aan de retail, foodservices en industrie & grootverbruik.

DeJong Cheese
Het Sas 14
5131 RC ALPHEN
T 013-5081316
info@dejongcheese.nl
www.dejongcheese.nl

Het Resultaat

BrazzyBakers_cranberry


Toeter hier je vraag!