ToetOntwerp_header_cases-Alabastine

Alabastine MuurGlad

Een nieuwe positionering uitgewerkt in de verpakking

De uitdaging

Alabastine MuurgGlad is een product waarmee een minder ervaren ‘doe- het-zelver’ muren glad kan strijken. MuurGlad was opgedeeld in meerdere categorieën die inspeelden op verschillende doelgroepen.
1. De minder ervaren doe-het-zelver:
– Basis ondergrond product: MuurGlad Rolbaar
– Ondergrond & afwerkingsproduct: MuurGlad Beton Effect (4 kleuren)
2. De ervaren doe-het-zelver:
– Vochtbestendige Egaliseerpasta
– Superieure Egaliseerpasta
Aan Toet Ontwerp de uitdaging om deze verschillend gepositioneerde producten samen te brengen in één heldere communicerende consumentenlijn

Het onderzoek

Alabastine heeft een vaste huisstijl op haar verpakkingen. De mogelijkheid om hiervan af te wijken en deze productlijn een nog krachtigere branding te geven was aanwezig. De huidige verpakking bevatte zeer veel informatie. Het productonderscheid binnen deze productcategorie werd daardoor niet in volle potentie benut. Productverwarring was een risico. Je wilt als producent of productmanager niet, dat jouw klant met het verkeerde product thuiskomt.

De oplossing

De unieke verschillen binnen de MuurGlad categorie zijn eerst helder naast elkaar gezet. Dit is natuurlijk bijzonder belangrijk om te slagen in je communicatie naar de klant toe. Vervolgens zijn we de onderscheidende vermogens gaan visualiseren in de fotografie. De Alabstine MuurGlad categorie heeft een sterke Pay-off gekregen waarmee de productnaam versterkt wordt.
Met een heldere kleuraanduiding en een sterke lay-out hebben we een duidelijke differentiatie weten aan te brengen tussen deze vier producten.
De uitgeschreven USP’s zijn omgezet in een kernachtige formulering. Van 4 verschillende locaties heb ik de informatie naar 1 duidelijke plek op de front van de verpakking geplaatst. Hierbij hebben we rekening gehouden met de productietechniek (IML), alsmede de conische hoeken van de verpakking die het ontwerp en de leesbaarheid kunnen aantasten.

Het resultaat

Vier verschillende producten met een groot visueel onderscheidend vermogen. De schapwaarde van deze categorie is sterk verbeterd. Door de duidelijke communicatie op de verpakking wordt de consument goed geïnformeerd. Met als gevolg dat er een positieve merkassociatie ontstaat.

 
Recensie

Samen met Paulien van Toet Ontwerp hebben we een mooi resultaat geboekt met het project MuurGlad. Het samenvoegen van drie losse concepten naar één helder verhaal naar de consument is goed gelukt. Met één duidelijke boodschap zijn we in staat om een minder ervaren DHZ-er te overtuigen zelf een muur glad te maken. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de kracht van de verpakkingen en de duidelijkheid die daarmee wordt gecreëerd voor de consument welk product hij nodig heeft voor zijn klus. In het traject naar dit mooie eindresultaat was het erg prettig samenwerken met Paulien. Ze schakelt snel, denkt mee, daagt uit en daarmee zorgt ze ervoor dat ze echt waarde heeft toegevoegd aan deze opdracht.
Roald Blok – Brand Manager Alabastine

Alabastine_Muurglad-Superieur_5L-ToetOnwero
Alabastine_Muurglad-Vochtbestendig_5L-ToetOntwerp
Alabastine_Muurglad-BetonEffect-Wit_5L-ToetOntwerp
Alabastine_Muurglad-BetonEffect-LichtGrijs_5L-ToetOntwerp

Let's meet!

Ben je ervan overtuigd dat ik iets kan betekenen voor jouw merk? 
Neem contact op en dan plannen we snel een afspraak in om elkaar eens te spreken!